Waarom er zo veel honden in het asiel zitten?

Eén reden waarom er zo veel honden in het asiel zitten is omdat de liefde voor een huisdier soms kort kan duren duren. Dr. Jonica Newby zegt: „In tegenstelling tot wat men gewoonlijk denkt, tonen onderzoeken over de hele wereld onveranderd aan dat de helft van de honden die bij een dierenasiel worden afgegeven, niet in de steek gelaten is maar daar door de eigenaar wordt gebracht omdat hij niet tegen het geblaf, de vernielzucht of de pure energie van het dier kan.”

De lieve puppy wordt groter en brengt meer uitdagingen met zich mee. De tijd en het geld die de verzoring kosten valt soms tegen. Een andere reden is dat niemand in het gezin de tijd of het geduld heeft om met het dier te spelen of het te trainen. Doordat de hond te weinig, aandacht, beweging of training krijgt, kunnen er allerlei gedragsproblemen onstaan.

Het nemen van een hond, is iets om goed over te denken. Actieve huisdieren hebben dagelijks lichaamsbeweging nodig. De „National People and Pets Survey” in Australië zei: „Lopen en andere vormen van lichaamsbeweging zijn zowel een fysiek vereiste als een mentale stimulans voor de hond. Honden die niet genoeg beweging krijgen, kunnen onhandelbaar worden.” Toch zijn veel hondenbezitters na een dag hard werken te moe om met hun hond te gaan lopen zodat hij al die opgehoopte energie kwijt kan.

Een belangrijke vraag is dus: Heb ik genoeg tijd om mijn huisdier voldoende aandacht te kunnen geven? Zal de hond veel alleen zijn? Wat zoek ik in een hond en wat kan ik een hond nou echt bieden? Als mijn hond training nodig heeft, ben ik dan bereid die training te geven of met hem  naar een gehoorzaamheidscursus te gaan?

Waarom zitten er zo veel honden in het asiel? Als we nog een keer terug denken aan de woorden van Dr. Jonica Newby: „Tonen onderzoeken over de hele wereld onveranderd aan dat de helft van de honden die bij een dierenasiel worden afgegeven, niet in de steek gelaten is maar daar door de eigenaar wordt gebracht omdat hij niet tegen het geblaf, de vernielzucht of de pure energie van het dier kan.” Heb jij hulp nodig? Ik help je graag.

Plaats een reactie