Voorstellen

 

Hi, ik ben Demelza, op de foto met mijn hond Liv. Samen met mijn man en onze honden woon ik in Zoelen. Na mijn opleiding als paraveterinair dierenartsassistente te hebben afgerond, kwam al snel onze eerste buitenlandse hond, Pestorr. Ik liep tegen verschillende problemen aan die lastig te begeleiden waren.

Vanuit de hulpvraag die ik had, ben ik mezelf verder gaan verdiepen in de psychologie van de hond en in dat wat een buitenlandse hond anders maakt en nodig heeft. Waarom hebben honden onderling maar één blik nodig om elkaar te begrijpen en wat heeft mijn hond van mij nodig? Ik hou heel veel van dieren, onze vakanties staan vaak in het teken van het helpen van dieren die we onderweg tegenkomen, gelukkig krijg ik mijn man ook zover om zwerfkatten te voeren en opzoek te gaan naar een hondje onderweg.

Verder maak ik bijna iedere dag een foto van de zonsopgang, geniet van mijn paarden en haal ik ontzettend veel voldoening uit het helpen van mensen met hun honden en de leuke berichtjes die ik krijg van baasjes over de voortgang. Ik vind het belangrijk om je hond te helpen met de oorzaak van het gedrag wat jij ziet. Je hond is namelijk niet ‘lastig’ maar hij heeft ergens ‘last’ van.

Wanneer ik bij je kom hoeven we daarom niet per se te werken aan het zichtbare gedrag van je hond. We werken aan dat wat je hond nodig heeft en aan datgene wat ervoor zorgt dat jij in staat bent om jouw hond zo te begeleiden dat problemen veranderen. Als paraveterinair heb ik een uitgebreide medische kennis die ik combineer met gedragsbegeleiding. Kun jij wel wat hulp gebruiken?