Werkwijze hondencoach

Buitenlandse hondencoach

De eerste stap naar verandering is bewustwording. Inzicht in hondengedrag en communicatie is daarom belangrijk. Gedrag wat succesvol is voor je hond (positief of negatief) zal hij vaker herhalen en je hond wordt daar ook steeds beter in. Als hondencoach help ik jullie om in de basis het gedrag van je hond te veranderen. Veel gedragsproblemen, ontstaan door datgene wat wij niet zien.

Je wilde een leuke hond, maar je bent een beetje geschrokken van de uitdagingen die jouw hond meebrengt? Je bent niet de enige. Gedragsproblemen zijn niet ras of land gebonden. Wij communiceren nou eenmaal niet zoals honden dat doen. Wist je dat meer dan de helft van het brein van de hond werkt via de neus? Via de neus bereiken we de hersenen van je hond en zijn natuurlijke behoefte zetten we in om bewust met je hond te werken aan andere gedrag. Zo wordt het voor je hond heel logisch. Alleen dan kun je gaan samenwerken vanuit ontspanning en vertrouwen.

We starten met een stukje psychologie van de hond, je leert meer over het natuurlijke gedrag, instinct en hoe je hier op in kunt spelen. We kijken ook naar wat je hond nodig heeft van jou. Wanneer we samenwerken leer je om positief te trainen met respect voor je hond en staat plezier en ontspanning voor jullie voorop, zodat jullie samen een vertrouwensband opbouwen.

Met opdrachten breek je de barrières langzaam rondom je hond af. In de basis hebben honden allemaal hetzelfde nodig. Maar het stukje mentale aspect gaat bij een buitenlandse hond nog iets dieper door hun achtergrond en sterke overlevingsinstinct waar ze op moesten vertrouwen. Je hond is lichamelijk gered, nu wil je hem ook helpen op geestelijk gebied.

Hondencoach

Coaching

  • Een huisbezoek duurt 1.5 – 2u. Je krijgt inzicht over het gedrag van je hond en daarna is er tijd om te oefenen. De kosten voor een huisbezoek zijn €150,- incl. BTW excl. reiskosten.
  • Met de opdrachten ga jezelf samenwerken met je hond.
  • Het is verstandig om notities te maken.
  • Mocht dit nodig zijn dan kunnen we een vervolg afspraak maken bij jou thuis, de kosten hiervoor zijn: €100,- incl. BTW excl. reiskosten het initiatief voor een vervolgafspraak ligt bij jezelf.

Uitvaltraject

  • Omdat ik merk dat het voor baasjes lastig is om alleen aan de slag te gaan met uitvallen geef ik alleen nog hulp in een traject voor uitvallende honden. Het probleem is te groot en er is te weinig tijd om dit in één afspraak allemaal samen op te pakken.
  • Je krijgt een vragenlijst, deze bereid ik thuis alvast voor zodat we onze tijd optimaal kunnen benutten.
  • Huisbezoek duurt 1.5u Je krijgt inzicht over het gedrag van je hond en daarna is er tijd om te oefenen.
  • Je krijgt opdrachten om zelf verder te werken met je hond.
  • Daarna hebben we nog 2 vervolg afspraken om te wandelen en samen te werken.
  • De kosten voor een traject zijn €299,- incl. BTW excl. reiskosten.