Het leven op straat voor je hond

Natuurlijk begrijpen we dat het leven op straat voor je hond zwaar is geweest. Zelf je eten zoeken onder hoge of juist lage temperaturen, jezelf verdedigen, constant oplettend zijn, verkeer, mensen die je wegjagen en als je de pech hebt om als teefje te worden geboren dan moet je in die omstandigheden keer op keer je pups grootbrengen, verdedigen en in veiligheid brengen. Een hond op straat is dus vooral bezig met overleven. Het is dus een hele verandering om in een huis te gaan wonen.

Maar wat kun je er nou precies van verwachten? De hond is een spiegel van zijn eigenaar. Als het met hem niet lekker gaat, dan kan het dus zijn dat jij ook niet zo lekker in je vel zit. Maar ook een stukje miscommunicatie en onbegrip spelen hier in me. Hoeveel ervaring je ook hebt met honden, een buitenlandse hond vraagt soms een beetje extra creativiteit. Het leven van je hond op straat is misschien zwaar geweest, maar dat was wel het leven wat hij/zij kende. Nu komen er voor je hond hele nieuwe uitdagingen op zich af, het onbekende. Wanneer je jouw hond hier bij ondersteunt, krijg je er ook ontzettend veel voor terug! Het is net als autorijden, niet moeilijk maar je moet het wel eventjes leren. Als je het goed leert heb je ook goede resultaten šŸ˜‰

Waar moet een hond aan gaan wennen?

Vaak kennen deze honden niet:

  • Een warme en zachte mand, ze graven een kuiltje om wat zachter te kunnen liggen;
  • Sotfzuiger, televisie of huisregels;
  • Wandelen aan een riem, speelgoed, of hondenbrokken;
  • Vaak zijn mensen niet de beste vrienden van een hond op straat geweest, daardoor kan visite dus spanned zijn..

Hoe fijn is het als je dan zo’n hondje een huisje kunt bieden? Met de juiste begeleiding van je hond kun je hem of haar echt goed helpen, komt het mooie en dankbare karakter van een hond van de straat ook naar boven. Kun jij wel een beetje hulp gebruiken? Neem dan contact met mij op.