Verveling bij honden

Heb jij ooit gehoord van de term Bore-out? Dat is de andere kant van een burn-out maar met dezelfde symptomen. Misschien denk je nu: wat is dit nu weer voor populaire term die ineens ontstaat. Dat klopt. Tientallen jaren geleden en in veel andere landen hebben onze honden een baan. Ze zijn nuttig en werken hard, soms wel eens te hard. Maar in Nederland waar iedereen hard werkt, weinig vrije tijd heeft en er veel stress om ons heen aanwezig is, is er een groep werkeloze die ontzettend graag wil werken. Onze hond! Onze honden zijn veelal werkeloos en dat zorgt voor verveling bij honden of anders gezegd een bore-out, te weinig uitdaging.

Verveling bij honden is dus iets wat we niet willen onderschatten. Een bore-out bij mensen is vaak een gevolg van te lang onder je niveau te hebben gewerkt. Verveling bij honden moet ook zeker niet onderschat worden en kan veel problemen opleveren. Honden hebben in hun leven voldoende uitdaging nodig om voldoening te krijgen en verveling bij honden niet toeslaat.

Risico van verveling bij honden

Het is ontzettend belangrijk dat je jouw hond intellectueel uitgedaagd. Wat je in ieder geval al kunt doen is uitzoeken hoe je jouw hond kunt uitdagen. Bijvoorbeeld met hersenwerk help je jouw hond al om een stukje verveling tegen te gaan. Je hebt misschien wel eens gehoord van een kong, door het vele kauwen op een kong traint de hond zijn hersenen. Je kunt je hond wel 15 minuten bezighouden door wat brokjes in warm water even kort te laten wellen en dan aan te duwen.

Zoek je leuke tips voor hersenwerk kijk dan eens op mijn Instagram pagina. Mentale uitdaging brengt een hond gezondheid, geluk en tevredenheid. Dat komt omdat het gelukshormoon serotonine wordt aangemaakt als de hond zijn hersenen laat werken. Hersenwerk betekent dat de hond gaat zoeken naar iets leuks of iets lekkers. Gun jij je hond een uitdagend leven?

Ik ben benieuwd, herken je dit?