Hoeveel beweging heeft een hond nodig?

Heb jij na een uur fietsen nog steeds een drukke hond in huis? Ik hoor regelmatig van eigenaren dat ze soms helemaal gek worden van hun hond. Een te drukke hond is lastig. Misschien denk je wel een beetje wanhopig: Hoe kan mijn hond zijn energie kwijt? Hoeveel beweging heeft een hond nodig?

Zo te horen heb je een werkhond! Onze hond Pestorr, iedere ochtend wandelde ik 45 minuten met hem. Hij ging 3x per week nog extra mee met de uitlaatservice. Iedere dag na het wandelen mocht hij mee naar de stal waar mijn paard stond. Hij speelde daar met een andere hond. Hij rende vervolgens met mij mee als ik ging paardrijden en als we na uren thuis kwamen, liep hij naar binnen, pakte zijn tennisbal en kon niet wachten tot we nog een uurtje met de werphengel op het veldje zouden gaan staan..

Herken je dit bij jou hond? Fiets jij dagelijks een uur maar heb je het gevoel dat je hond niet moe te krijgen is? Ik help je graag om jou te leren hoe jouw hond kunt helpen. Oh en met Pestorr is het uiteindelijk goed gekomen­čśë.

Al vrij snel had ik door dat dit niet de manier was. Na jaren bij de dierenarts te hebben gewerkt en veel verhalen te hebben gehoord over ADHD honden ging ik me verdiepen in wat hij echt nodig had. En dat gaf een geweldig resultaat! Een hond die nog steeds graag iets opnemen wil, maar ook kan genieten van een chillend leven in een diepe slaap op zijn rug!

Wil jij dit ook graag bereiken met je hond? Dat kan, maar het vraagt ook een beetje inzet van jouw kant­čśë. En nee je hoeft niet nog een half uur te fietsen, we gaan dieper met je hond zodat jouw leven ook iets relaxter wordt!

Volg je mij al op Social Media?