Hoe belangrijk is kauwen voor je hond?

Soms onderschatten baasjes hoe belangrijk kauwen is voor je hond. Als een puppy wordt geboren, dan onderzoekt hij/zij de wereld om zich heen door in dingen te bijten. De eerste 10-14 dagen na de geboorte van je pup hebben ze nog hun oogjes dicht. Ze kunnen dus alleen maar verkennen met ruiken en hun mond.

Waarom kauwen belangrijk is

Kauwen helpt om het gebit schoon te houden, een schoon gebit draagt bij aan een gezond hart, daarnaast kauwen is gewoon ontzettend leuk, maar wist je dat het ook mentaal veel voor je hond doet?

Door ergens op te kauwen maakt het hondenlichaam dopamine en endorfine aan. Endorfine en Dopamine worden ook wel geluks hormonen genoemd, ze helpen bij het verzenden van boodschappen van de hersenen naar andere delen van het lichaam en zorgen voor een speciaal soort geluk.

Dit verlaagt het stressniveau, werkt pijnstillend en geeft een goed gevoel. Wanneer je hond goed in zijn vel zit, draagt dit natuurlijk bij aan zijn mentale balans. Kauwen is dus echt ontzettend belangrijk voor je hond.

Heb jij er wel eens over gedacht hoe belangrijk is kauwen voor je hond? Nu weet je het šŸ˜‰

Gezonde en natuurlijke snacks? Honden zijn dol op varkensoren, bullenpees, pens of runderkophuid. Maar ook vuile pens, ik zou je aanraden dit je hond wel buiten te laten op eten šŸ˜‰ zorgt ervoor dat je hond zich lekker kan uitleven.

Pas wel op met hele harde botten of met mergpijpen, ik heb veel honden in de dierenartspraktijk gezien die hier ongelukken mee hebben gekregen, denk aan een bot wat tussen de kaak vast komt te zitten of wat zo hard is dat de tanden slijten.

Vind je het leuk om meer te leren over je hond? Volg mij dan op Instagram of Facebook.

Plaats een reactie